Veurhoes & Baander

Op Hoeve Loevestein zijn 2 locaties: Het Veurhoes en de Baander, met elkaar verbonden door een beneden én boven hal. Het Veurhoes beschikt over 4 kamers , 2 beneden en 2 op de eerste verdieping. Boven is voor beide kamers 1 badkamer beschikbaar. Beneden is ook een ruime badkamer met douche en bad. Een van de kamers wordt gebruikt als logeerkamer. In de Baander zijn 4 kamers op de begane grond en 2 kamers op de eerste verdieping. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De Baander heeft tevens een ruime serre met uitzicht op de tuin, stal en landerijen. Beide lokaties hebben een huiskamer en keuken.

Indeling van de dag

Op de Hoeve wordt het dagelijks leven bepaald door vaste structuren. Het ontbijt vindt plaats in de ruime keuken van de Baander rond de klok van 8 uur. Uiteraard is het niet verplicht om hieraan deel te nemen. Sommige bewoners slapen langer en krijgen het ontbijt op de kamer geserveerd. Om 10 uur wordt er koffie gedronken samen met de deelnemers van de dagbesteding die van buitenaf komen. Momenteel zijn er 3 groepen.
Daarna wordt een vast programma gevolgd, ingevuld door professionele activiteitenbegeleiders. 12:30 uur warme maaltijd en rustuurtje van 13 tot 14 uur.
Daarna een middagprogramma tot 16:00 uur waarna de deelnemers van buitenaf weer huiswaarts keren. Om 17:00 uur gezamenlijk koffie drinken in de serre of buiten en om 18:00 uur de broodmaaltijd. Er wordt journaal gekeken om 20:00 uur en een kopje thee gedronken. 21.00 uur fruit eten en tegen 22:00 uur nog een sapje of een wijntje. Om 22:30 sluit de huiskamer en de meeste bewoners zijn dan reeds naar bed.

De zorg

Gedurende 24 uur zijn er professionele hulpverleners aanwezig die ondersteunen bij de dagelijkse verzorging van de bewoners. In het zorgleefplan wordt beschreven welke hulp en zorg de bewoner nodig heeft. De bewoners zijn veel in beweging, wandelen en de buitenlucht zorgen ervoor dat men aan het einde van de dag moe is. Er wordt gezond gegeten, veel uit eigen tuin en ook het samen gebruik maken van de maaltijd wordt als gezellig ervaren. De bewoners worden zoveel mogelijk gestimuleerd en geactiveerd deel te nemen aan activiteiten die nog tot de mogelijkheden behoren.